Links
Foto's & Verslagen > Verslagen

De aanbidding

“Wat?! Twee uur bidden? Ik weet niet of ik dat volhou”, klinkt het vanuit de kerkbank. Haar buurvrouw is het daar helemaal mee eens; “ja, een kwartier vind ik al lang genoeg.” En zo gaat het geroezemoes nog even verder. De twee meiden kletsen zo zachtjes mogelijk, zodat ze niet op hun schouders worden getikt door hun achterbuurvrouw.

Here I am Lord
Dan worden de meiden stil, want Kapelaan Remery stelt het Allerheiligste uit. Jezus staat daar op het hoofdaltaar. Onder het uitstellen wordt ‘Here I am Lord’ gezongen. De mensen worden stil in zichzelf en richten zich op Jezus.

De kerk zit om 10.00 uur al aardig vol voor deze aanbidding voor jongeren en roepingen. De bijeenkomst is georganiseerd om alvast in de stemming te komen voor de WJD.

Fieke(20) ervaart een goede sfeer: “Ik ben na drie jaar wachten weer helemaal klaar om mijn geloof een nieuwe lift te geven tijdens de WJD in Madrid. Want ook al doe je door de jaren heen zo je best, de WJD is voor mij een pure krachtbron waar ik de komende tijd weer uit kan putten.”

De rijke jongeman
Tijdens de aanbidding wordt uit de bijbel gelezen (Marcus 9, 17-31). Het gaat over een man die genoeg geld heeft. Jezus zegt tegen hem: Geef alles weg wat je bezit en je zult een schat hebben in de Hemel. Fieke vindt de lezing mooi en het heeft haar aan het denken gezet. In de wereld van vandaag is het belangrijk om jezelf te blijven herinneren aan het feit dat geld geen betekenis heeft voor God. Het enige wat telt is Jezus volgen en je hart open stellen voor Zijn liefde. Zou jij alles weg kunnen geven om Jezus te volgen? Naarmate de tijd verstrijkt worden er meer liederen gezongen en een stukje uit het boek ‘De jongeren zijn de toekomst’ voorgelezen. En vooraan staat nog steeds Jezus, aan wie we al onze gedachtes kwijt kunnen.

Meer foto's

Home Contact Sitemap