Links
Foto's & Verslagen > Verslagen

De tuin

Hard aan het werk voor de Wereld jongeren dagen in Madrid

Tussen al mijn werkjes door houd ik even een pauze. Ik pak een grote mok aardbeienthee en een lekker chocoladekoekje suikerkorrels. Als ik me omdraai staar ik, onderuitgezakt in mijn stoel naar buiten waar het zonnetje schijnt. Er is geen wolk aan de lucht. Heerlijk, de lente is in zicht. Ik hoor de vogels fluiten en buiten zie ik een groepje mensen lachen. Als ik uit me stoel stap en nog eens goed naar buiten kijk, zie ik een grote tuin. Het is een beetje rommelig en overal ligt zand, achterin staat een schop in de grond en er staan stenen opgestapeld tegen de muur, klaar om gelegd te worden.

Geld inzamelen
Deze tuin is te vinden achter de Lodewijkskerk in Leiden. De jongeren van WJD Leiden zijn hem aan het opknappen om geld te in te zamelen voor de Wereld jongeren dagen in Madrid. Het kost een hoop tijd. Elke zaterdagochtend om 8.00 uur staan Tony en Bas samen met een aantal jongeren in Leiden, om in de tuin te werken. Ook vandaag staan ze weer klaar om er tegenaan te gaan.

Genieten van het warme zomerzonnetje
Ze werken zo hard, omdat aankomende zomer deze tuin af moet zijn. Er zullen dan 60 Surinamers en 60 Nederlanders van deze tuin en het warme zomerzonnetje genieten. Ze krijgen dan genoeg energie om naar Madrid te gaan voor de Wereld jongeren dagen aankomende zomer.

Iets voor jou?
Heb jij groen vingers, lijkt het je leuk om ook een dag in deze grote tuin te werken? Of zie je het liever zitten om een lekker lunch voor deze twee mannen klaar te maken? Prima, we wachten op je! Tony en Bas kunnen ieder hulp goed gebruiken.

Verlangend kijk ik naar de tuin, ik zie iedereen al zitten, heerlijk genietend. Ben benieuwd en ik kijk ernaar uit!

Meer foto's

Home Contact Sitemap