Links
Home > Nieuws

Veiling

Leidse jongeren halen €3377,- op voor WJD-reis “Het is een eigengemaakte taart met heerlijke grote stukken appel, we beginnen bij de 15 euro.” De veilingmeester staat vooraan met al zijn papieren en een veilinghamer in zijn hand. Een mevrouw op de achterste rij steekt gewillig haar hand op. Maar er zijn er meer die wel trek hebben in zo’n appeltaart. Een meisje voorin met blond haar wil er ook wel wat geld aan weggeven en voorzichtig gaat ook haar hand omhoog. “Tja, die zou ik wel willen,” hoor ik een meneer voor me. Dus huppakee, de volgende hand gaat de lucht in. De veilingmeester ontgaat er geen één. Ze zijn al bij de 30 euro en zo gaat het nog een tijdje door.

WJD Leiden organiseerde maandag 28 februari een veiling om geld in te zamelen voor de Wereldjongerendagen aankomende zomer in Madrid. Er zijn een heleboel jongeren die graag mee willen en door de sponsoracties wordt het voor sommige jongeren makkelijker om mee te gaan. Geld moet geen rol spelen, het is belangrijk dat ze gaan, zodat ze allemaal worden aangestoken met het ‘WJD-virus.’

Pauze
“Eénmaal, andermaal, verkocht, aan die meneer op de derde rij, met die mooie gestreepte das.” De taart is verkocht. 60 euro, een mooi bedrag! De veilingmeester meldt dat er pauze is. Iedereen staat op om wat te drinken te halen. Sommigen lopen even langs de muur waar de veilingtafels vol staan met wijn van Chateau de Vinzelles, schilderijen met mooie, oude lijsten en kettingen in alle soorten en kleuren. Achterin liggen ook briefjes met aanbiedingen van de jongeren; van een huisconcert tot belastingaangifte.

Muffin voor de WJD
Er loopt een zwangere vrouw voorbij. Ze ziet er moe maar gelukkig uit. Langzaam loopt ze naar de achterzijde van de zaal waar broodjes worst, muffins en drinken worden verkocht. Onderweg komt de vrouw allemaal mensen tegen en met iedereen maakt ze een praatje. Als de veilingmeester zegt dat ze weer gaan beginnen pakt ze snel een chocolademuffin, betaalt, loopt naar haar plek en gaat er even voor zitten. Gelukzalig neemt ze een hap. Ook dat brengt de jongeren weer een stukje dichterbij Madrid!

En de opbrengst is…
Aan het einde van de veiling wordt het geld geteld. Iedereen zit met smart te wachten op het bedrag. Ondertussen wordt er nog wat drinken verkocht. De één neemt een heerlijk cool biertje en de ander heeft meer trek in een glas rode wijn. De veilingmeester slaat op zijn bord en iedereen luistert. “Het bedrag is geteld en er is €3377,- opgehaald!” Wat een geld. WJD Leiden doet het in één pot, zodat iedereen korting krijgt voor een geweldige reis naar Madrid.

Geloofservaring
Pauline (26) werkt mee aan de organisatie van de WJD-reis in Leiden en is “super tevreden” over de opbrengst. “Ik vind het een waanzinnig hoog bedrag!” vertelt Pauline. “Met dit bedrag kunnen we de deelnemers een korting garanderen en wij kunnen een leuk programma neerzetten.” Pauline vindt het belangrijk om anderen een mooie geloofservaring te geven en zet zich daar graag voor in. Zelf is ze in Toronto en Keulen geweest en tijdens beide Wereldjongerendagen heeft ze een mooie en inspirerende reis gehad. “Dit wil ik graag doorgeven aan iedereen.”

Meer foto's

Home Contact Sitemap